Aanvraag antennemast KPN

dinsdag 1 augustus 2017

Gemeente Berkelland heeft een aanvraag van KPN ontvangen voor het plaatsen van een antennemast in Geesteren. 

In de nabije omgeving van de voorgenomen locatie hebben inwoners onderstaande brief ontvangen.
 

Geachte heer/ mevrouw,

Wij hebben op 24 juli 2017 een aanvraag ontvangen van KPN BV voor het plaatsen van een telecommunicatiemast (antennemast) bij u in de buurt.
De ontvangst van een aanvraag publiceren wij in de bijlage Berkelbericht van het huis aan huis blad “Achterhoek Nieuws”. Graag informeren wij u met deze brief ook persoonlijk over de aanvraag voor de antennemast.

De mast wordt aangevraagd aan de Blauwe Torenweg 31 (Tennisclub de Koem)
Als bijlage hebben wij een situatietekening bijgevoegd van de locatie. Wij hebben ook een tekening van de mast bijgevoegd. Op de tekening kunt u zien hoe deze eruit komt te zien. De mast wordt 39,9 meter hoog.
Deze locatie is gekozen nadat er meerdere locaties door de provider onderzocht zijn. De onderzochte locaties bieden geen mogelijkheden voor de plaatsing van een antennemast omdat ze niet goed bereikbaar zijn voor groot materieel, de grondeigenaren niet mee willen werken of omdat de locatie te ver af ligt van het gebied dat de provider van dekking wil voorzien.

De aanvraag toetsen wij aan het gemeentelijk beleid
In dit beleid staat op welke locaties in Berkelland antennemasten mogelijk zijn. Als de aanvraag voldoet aan dit beleid moeten wij een vergunning verlenen voor deze mast.

Wij nemen binnen 8 weken een beslissing op de aanvraag
Voor 18 september 2017 moeten wij een beslissing nemen op de aanvraag, dit is wettelijk voorgeschreven. Wij kunnen deze termijn eventueel met 6 weken verlengen. Wij stellen u schriftelijk op de hoogte van onze beslissing.

Tegen een beslissing (besluit) op de aanvraag kunt u bezwaar maken
Het is niet mogelijk om op dit moment al formeel bezwaar te maken tegen de plaatsing van de antennemast. Wel kunt u een zienswijze/reactie indienen, deze nemen wij in overweging bij de beslissing op de aanvraag. U kunt uw zienswijze/reactie indienen tot 4 september 2017. Het indienen van een zienswijze/reactie geldt niet als formeel bezwaar, dit kunt u pas na vergunningverlening doen (binnen 6 weken na onze beslissing op de aanvraag). Hoe u dit kunt doen staat genoemd in het besluit, dat wij u zullen toezenden.


Informatie over eventuele gezondheidseffecten van een antenne vindt u op www.antennebureau.nl
Het Antennebureau is het informatiebureau van de rijksoverheid over antennes. Heeft u vragen over de gezondheidseffecten van de elektromagnetische velden van antennes of over wetgeving rond de plaatsing van antennes en de toepassing ervan? Dan kunt u daarvoor terecht bij het Antennebureau.

Heeft u nog vragen?
Dan kunt u over deze aanvraag mailen naar of bellen met mevrouw W.G. Witteveen (via j.witteveen@gemeenteberkelland.nl en telefoonnummer 0545-250 413) of met de heer
R.H.F. Tjallingii (via r.tjallingii@gemeenteberkelland.nl en telefoonnummer 0545-250 391).


Met vriendelijke groet,

namens burgemeester en wethouders van Berkelland,

W.G. Witteveen,
bestemmingsplantoetser.


Terug naar overzicht