Dorpshuis De Zunnekamp in de steigers

woensdag 1 mei 2019

Om het dorpshuis toekomstbestendig te houden zijn een aantal grote onderhoudswerkzaamheden nodig, waaronder het vervangen van het dak van de gymzaal. Daarnaast worden verschillende energiebesparende maatregelen uitgevoerd. Na de vervanging van het dak worden hier ook zonnepanelen op geplaatst zodat het dorpshuis grotendeels haar eigen energie kan opwekken.

De bouwbedrijven Nijhuis en Beltman, installatiebedrijf Hogeweg en schildersbedrijf te Slaa voeren de werkzaamheden uit. De uitvoering van de energiebesparende maatregelen is inmiddels gestart en in de 1e week van juni wordt het dak aangepakt.

De onderhoudswerkzaamheden, waaronder het vervangen van het dak, financiert de gemeente Berkelland. Voor de energiebesparende maatregelen zijn verschillende instanties en fondsen aangeschreven (provincie Gelderland, Fonds 2013, Fonds 1819). Totaal is er een bedrag van €190.000 aan subsidies toegezegd. Met een kleine aanvulling van het dorpshuis zelf is daarmee de financiering rond!

We hopen op uw begrip als de verbouwing misschien enige overlast met zich meebrengt. Voor vragen over de verbouwing, kunt u contact opnemen met Ton Trel (tel. 06-21836607).