Energie-enquête

dinsdag 19 september 2017

In 2016 is er een onder de leden van Geesterens Belang een enquête gehouden over de interesses en behoeften op het gebied  van energie. 38 enquêtes zijn ingevuld, waarbij in totaal 26 vragen zijn gesteld.

De uitkomsten van kunt u hier bekijken

In het eerste deel (uitslag 1 t/m 6) is de volgende vraag gesteld:  Wat vind je belangrijk aan je huis? Het overgrote deel van de respondenten vind het belangrijk om zich gezond te voelen in een ruim huis, zonder tocht of vocht. Ook speelt de hoogte van de energienota en de milieubelasting een belangrijke rol bij het maken van energiekeuzes.  Een betere verkoopwaarde van de woning is geen argument voor de ondervraagden.

Het tweede deel (uitslag 7 t/m 14) Wat vind je van duurzaamheid en energiebesparing? 88% vindt het belangrijk voor de volgende generatie.

De enquête is ingevuld door mensen die zeer geïnteresseerd zijn in duurzaamheid en energie besparing. Meer dan 78% geeft aan dat energiebesparing veel op kan leveren. 60% is van mening dat een investering in energiebesparing meer oplevert dan op een spaarrekening bij de bank.  De andere 40% is hier nog niet van overtuigd. 

Een derde deel geeft aan dat het verstrekken van een aantrekkelijke lening reden kan zijn om een energiemaatregel te nemen. Duurzaamheid en energiebesparing vind 42% te veel gedoe tegen 52% die het hier niet mee eens is. 14 mensen hebben aangeven direct aan de slag te willen met energiemaatregelen als ze weten wat er in hun huis mogelijk is.

Er is voor de volgende onderwerpen het meeste interesse om meer informatie van te ontvangen      (9 tot 11 keer aangevinkt):

                 LED-verlichting

                 Zonnepanelen

                 Subsidies

                 Besparingsadvies

                 Zonneboiler

 

Gemiddelde interesse (4 of 5 keer aangevinkt):

                 Zuinige huishoudelijke apparatuur

                 Warmtepomp

                 Cv-ketel

 

Weinig interesse (1 tot 3 keer aangevinkt):

                 Hout- en pelletkachels

                 Financiering, leningen

                 Dakisolatie

                 Isolatieglas

                 Ventilatie

                 Vloerisolatie

                 Gevel- of spouwmuurisolatie

Bij het vierde deel is gevraagd of er interesse is in een informatiebijeenkomst om zo onafhankelijke en vrijblijvend geïnformeerd te worden. Hierbij zijn de volgende onderwerpen aangegeven (op volgorde van meeste antwoorden "ja"):

 

                 LED-verlichting (10)

                 Zonnepanelen (9)

                 Asbestsanering (7)

                 Houtkachel (7)

                 Glasisolatie (7)

                 Muur, dak of vloerisolatie (6)

                 Elektrische leenauto (3)

 

In het laatste deel is gevraagd naar bekendheid van VerduurSaam en bereidheid om de werkgroep Geesteren Duurzaam te helpen. Opvallend hierbij is dat 18 mensen hebben aangegeven de werkgroep te willen helpen en 5 personen willen daar eerst nog meer informatie over ontvangen.

Wil jij onze werkgroep nieuwe energie geven? Meld je aan bij Gerbert Krukerink of stuur een email naar duurzaamgeesteren@geesterengld.nl

 

 

 


Terug naar overzicht