Geesteren Helemaal Groen update

maandag 11 februari 2019

Het project dat in april 2018 gestart is, nu inmiddels al 9 maanden onderweg, met succes!! Met een beperkt aantal deelnemers (8 wandelaars) wordt wekelijks wel 30-40 km in en buiten Geesteren schoongemaakt en zo schoongehouden. Acht deelnemers die individueel, onafhankelijk van elkaar, met wisselende inzet dit gezamenlijk voor elkaar krijgen, je eigen omgeving schoon, je eigen dorp vrij van zwerfvuil. Natuurlijk, het is een moment opname en we kunnen inmiddels gerust stellen, dat wat er nu ligt, er niet lang meer zal liggen.

Op vrijdag 21 december heb ik een onderhoud gehad op het gemeentehuis, op uitnodiging van wethouder Anjo Bosman, in aanwezigheid van Marcel Meijer de ambtenaar afvalverwerking. Ik mocht het project toelichten. Ze reageerde heel enthousiast over dit project en over de intentie om deze formule door te trekken naar heel de gemeente Berkelland. De gemeente is bereid te faciliteren, bijvoorbeeld door dorpen/buurten uit te nodigen voor een uitleg op het gemeentehuis onder het genot van een kop koffie, mogelijk door grijpers beschikbaar te stellen aan deze afgevaardigden en zelfs te helpen bij het maken van een promotiefilm door de afdeling Communicatie van de gemeente.

Kortom, groen licht om ons project GeesterenHelemaalGroen door te trekken naar BerkellandHelemaalGroen. We zullen echter nog even geduld moeten hebben. Eerst moet de kaartregistratie geautomatiseerd worden alvorens we die kunnen gebruiken voor meerdere deelnemers. Nu gebeurt dat veelal nog "handmatig". Het aantal deelnemers in Geesteren is daarom bewust beperkt gehouden, al hebben diverse mensen zich spontaan aangemeld, mensen die uit zichzelf al hun best doen. Ze zullen nog even geduld moeten hebben. Indien de automatisering rond is kan iedereen deelnemer worden, op de fiets,  wandelend, op een scootmobiel of in een rolstoel. Deelnemer van HelemaalGroen.nl om zo te helpen hun omgeving vrij te maken van zwerfvuil.

Is de kaart geautomatiseerd, dan gaan we het natuurlijk eerst testen in ons mooie dorp, voordat we heel Berkelland erbij betrekken.

Kortom, nog even geduld iedereen, ik hou jullie op de hoogte.

Heel hartelijke groet, Jaap de Boer

Deelnemers pilotproject GHG: Gea Hietland, Richard Hilhorst, Trudy Hunink, Marian de Jong, Miranda Kloosterboer, Anny Rensink, Anouk Tragter en Jaap de Boer.

 

Bijlage foto: twee deelnemers, Marian de Jong en Jaap de Boer

 

 


Terug naar overzicht