Uitnodiging informatieavond biodiversiteit

dinsdag 18 februari 2020

In de afgelopen jaren verschenen in de media berichten over teruglopende biodiversiteit, met name de studie over het aantal insecten gaf aanleiding tot een groeiende zorg. Mede daarom zijn boeren, burgers en overheden in toenemende mate begaan met biodiversiteit.

Wat kan ik doen in mijn akker, mijn weiland, op mijn erf.
In Berkelland lopen momenteel diverse initiatieven om hier een praktische zin invulling aan te geven. Soms is het initiatief afkomstig van Gemeente Berkelland zelf en soms komt het geld van andere overheden (Waterschap, Provincie, Rijk en EU).

Door de verschillende regelingen op een rijtje te (laten) zetten en te promoten hopen Geesterens Belang en Levend Landschap Geesteren dat er in 2020 nog meer randen, weidjes en akkers zullen bloeien.

Agrarische Natuurvereniging VAN Berkel en Slinge is een belangrijke uitvoerder van deze regelingen en zal een overzicht van het aanbod regelingen voor het vergroten van biodiversiteit geven.

Praktische vragen als wat moet ik zelf doen en betalen en wat wordt er voor mij gedaan, welk soort zaad is het meest geschikt voor welke plek komen en wat is het ideale beheer komen allemaal aan de orde.

Informatieavond Geesteren: Wat kan ik doen voor biodiversiteit?

30 januari 19.30 uur in Dorpshuis De Zunnekamp.

Aanmelden is niet nodig.

Namens Geesterens Belang en de werkgroep Levend Landschap Geesteren

 

 


Terug naar overzicht