Weekend vol sport, muziek en plezier

dinsdag 21 mei 2019

In het weekend van 31 Mei tot en met 2 Juni 2019 staat sportpark de “de Brouwer” van G.S.V.’63 volop in het teken van voetbal en muziek.

Op vrijdag 31 mei zullen alle jeugdspelers afscheid nemen van het seizoen 2018/2019. Dit gebeurt al jaren op een traditionele wijze door alle jeugdspel(ster)s een wedstrijdje te laten spelen tegen hun ouders of verzorgers.  En aansluitend zullen ze hun krachten meten vanaf de penaltystip. Dit is al jarenlang een succesformule en een mooie traditie om de zomerstop in te luiden

1 Juni zal alweer de zevende editie van de Nacht van Geesteren plaatsvinden. Dit is een 7 tegen 7 voetbaltoernooi waarbij prestatie maar bovenal sportiviteit de boventoon voeren. De zeventallen die meedoen zijn door deelnemers zelf samengesteld en bestaan veelal uit vrienden of vriendinnen teams, samengestelde teams van één of meerdere verenigingen, buren, bedrijven en ga zo maar door. Om prestatie en het echte recreatieve voetbal toch enigszins te scheiden zijn er twee categorieën. De wat en halfwat klasse. De wat klasse wordt gevormd door teams die echt voor de felbegeerde nacht van Geesteren bokaal gaan. Daarentegen staat het echte recreatie voetbal in de half wat klasse centraal al neemt hier het fanatisme gedurende het toernooi ook wel toe. Om het sportieve karakter van het toernooi te benadrukken is de belangrijkste prijs van het toernooi de roze schoen. Dit is de sportiviteitsbeker waarbij alle wedstrijden door de dienstdoende scheidsrechter middels punten worden beoordeeld op hun gedrag in het veld. Na afloop van de finales is er aansluitend een groot feest op het sportpark met medewerking van goede muziek. Ditmaal zal de in onze regio zeer bekende band GUTS zijn afscheidsconcert geven. Deze veelal uit Borculo komende muzikanten zullen voor de laatste maal in deze setting optreden en beloven er, zoals gewoonlijk, een spetterend optreden van te maken.

Inmiddels is de nacht van Geesteren een begrip aan het worden in de regio. Met 26 teams is het toernooi dan ook al jaren helemaal vol. Ook dit jaar was het aantal van 26 teams binnen no time bereikt wat ons als organisatie weer zeer tevreden stelde en een teken voor ons dat dit toernooi zeer gewaardeerd wordt door deelnemers en toeschouwers.

Voetbal je niet mee komt gerust kijken op 1 Juni. Om 17.00 uur starten we met het toernooi en langs de lijn kunt u genieten van de gezelligheid op “de Brouwer” en kennisnemen van de kwaliteiten van de speler(ster)s of juist wat er daarvan ontbreekt, om aansluitend samen met de deelnemers van het toernooi te gaan genieten van geweldige avond vol muziek, feest en gezelligheid.

De laatste dag, 2 Juni neemt muziekvereniging Amicitia de regie over met het maifest. Vanaf een uur of één geeft Amicitia een luchtig optreden met muziek voor elk wat wils. Stonden er in de vorige jaren optredens onder andere in het teken van schlager muziek en Nederlandstalige pop. Dit jaar is er een potpourri van verschillende soorten Nederlands, Duits en Engelstalige muziek waarbij enkele gastspelers en de nodige vocale gasten acte de préséance zullen geven. Ook dit optreden zal net als de voorgaande jaren weer garant staan voor een middag vol luistergenot en aansluitend aan het concert van muziekvereniging Amicitia zal de band Take Some de afsluiting verzorgen na een weekend vol vermaak voor jong en oud op het sportpark “de Brouwer” aan de dennendijk te Geesteren.

 


Terug naar overzicht