Dorpshuis

Dorpsböke

Dorpshuis


 

Nieuws:

*Zomeropening Dorpsböke*

In de vakantie (vanaf 7 juli) is de Dorpsböke alleen de vrijdagen geopend, van 13 tot 15 uur. Vanaf maandag 28 augustus hanteren we weer de reguliere openingsdagen (maandags en vrijdags van 13 tot 15 uur).

In de zomerperiode kun je meer boeken lenen op je pas en kun je de boeken ook langer dan de gebruikelijke 3 weken lenen. De vrijwilligers kunnen je hier meer over vertellen.

 

Alvast een fijne zomer!

 

Er zijn weer een aantal nieuwe boeken aangeschaft, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Toe aan nieuw leesvoer?

De Dorpsbõke heeft een flink aantal van de nieuwste boeken voor kinderen aangekocht.

Je kunt er nu ook de Superjuf in Australië, Vos en Haas, Oma Luchtbuks, Dogman, De TikTok Challenge en nog veel meer lenen.

Voor op school, maar je bent ook buiten school met je eigen pasje welkom in de Dorpsbõke. Kom je ook kijken en lenen?

We zijn op maandag en vrijdag na schooltijd geopend  tot 15 uur.( in de zomervakantie alleen op maandag)

Ook voor volwassenen zijn er verschillende nieuwe boeken aangeschaft. Kijk bij Nieuwe Collectie onderaan deze pagina.

 

Tot gauw in de Dorpsbõke in het Dorpshuis De Zunnekamp.

 

Algemeen.

Je houdt van lezen.  Je wilt even een praatje maken en wat bladeren in een tijdschrift. Je zoekt heel gericht naar een speciaal boek.

 

                     

Kom dan naar het dorpshuis,  de “Dorpsböke” staat daar voor je klaar!

Je kan op elke maandag- en de vrijdagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur in het dorpshuis terecht voor jouw leesvoer, daar staat een selectie streek- en andere romans voor je klaar. Ook hebben we een grote collectie kinderboeken. Maandelijks wordt er een nieuwe top-10 voor jong en oud samengesteld.

                                                                                                                   

Op de leestafel liggen populaire tijdschriften zoals “Landleven” en “Noaber” op jou te wachten. De boekencollectie wordt regelmatig uitgebreid en ververst.

                     

Aan de jeugdcollectie is uitgebreid aandacht besteed. In samenwerking met de basisschool komen de kinderen ook regelmatig onder schooltijd snuffelen in de boeken en boeken lenen. Er is een collectie jeugdboeken voor kinderen tot 14 jaar, maar ook voor peuters is er genoeg keus!

De enthousiaste vrijwilligers zullen je hartelijk ontvangen, verzorgen de uitleen van de boeken en de boekreserveringen.

De Dorpsböke is aangesloten op het computersysteem van Bibliotheek Oost-Achterhoek (BOA), hierdoor kan er in de catalogus van deze bibliotheek worden gekeken. Zo kan een door jou uitgezocht boek worden gereserveerd en naar Geesteren worden gehaald.

Wat kost het?

Kinderen t/m 14 jaar kunnen gratis boeken lenen. Vanaf 15 jaar betaal je voor het lenen van boeken die in de Dorpsböke aanwezig zijn  € 10,00 per jaar. Ben je al  lid van de BOA, dan kan je uiteraard ook bij ons de boeken lenen en hoef je niet apart lid van de Dorpsböke te worden. Als je lid wilt worden dan de BOA moet je daarvoor naar de BOA in Borculo. De kosten van een BOA lidmaatschap zijn 14 t/m 23 jaar € 27,00 per jaar, daarna € 56,00 /jaar. (prikdatum 1 januari 2022).

Voor vragen kan je ook de Dorpsböke mailen via : dorpsboke@dezunnekamp.nl   

Nieuwe collectie

           

                            

                   

 

Laatste aanvulling collectie

         

en nog veel meer

 

Algemene informatie

Wat is er te doen?  

Reserveren

Dorpsböke

Tarieven

Contact