Klompenpad

dinsdag 13 oktober 2015

Met het wandelnetwerk stellen wandelaars hun eigen route samen. Een andere insteek kent het concept van de klompenpaden (zie www.klompenpaden.nl).
Er zijn vergevorderde plannen om een klompenpad in de driehoek Geesteren-Gelselaar-Noordijk (met landgoed Hilhorst in het hart) te realiseren. Zoals u misschien al vernomen had, waren de plannen er al wel langer, maar het wachten was op groen licht uit de onderhandelingen tussen de provincie en Stichting Landschapsbeheer Gelderland over de aanlegkosten. En er is groen licht, we kunnen van start gaan!

Woensdagavond 28 oktober om 20.00u is er een bijeenkomst in de Jachtkamer van Landgoed Hilhorst, waarin we aan de slag gaan met de route. U bent van harte welkom om mee te denken!

Het streven blijft (en is nog haalbaar) om het Klompenpad voor de zomervakantie te kunnen openen!

Wandelnetwerk Achterhoek

Ook wordt hard gewerkt aan het wandelnetwerk, vanuit Stichting Gelders Landschapsbeheer en RAL (Recreatieschap Achterhoek en Liemers) en gemeente.

De paaltjes zijn inmiddels her en der geplaatst, maar dit proces is nog in volle gang.

Het Wandelnetwerk Achterhoek zal een indrukwekkende 3000 kilometer aan wandelknooppunten en wandelroutes beslaan. Je zal vanaf 150 startlocaties kriskras door het wandelnetwerk marcheren. Er zullen dan 4 wandelkaarten worden uitgebracht welke samen het gehele Wandelnetwerk Achterhoek zullen beschrijven. Het is nog niet duidelijk vanaf wanneer de kaarten beschikbaar zijn.


Terug naar overzicht